/> Hydrosta B.V.

PM-prop, Steerable Electric propulsion

De PM-Prop unit is voor het eerst gepresenteerd op de Mets 2011.

De PM-Prop is een elektrisch aangedreven, stuurbare voortstuwingsunit. Het compacte product is geschikt voor uiteenlopende toepassingen waarin hoge eisen worden gesteld aan de wendbaarheid van een schip. De stuurbare trekschroef maakt het mogelijk kracht te zetten in elke gewenste richting. De stuurinrichting is standaard 2x 90grd, maar volledig 360grd rond sturen is ook mogelijk. Tevens is de draairichting van de trekschroef snel om te draaien.


PM-Prop 75kW uitvoering

Techniek

De unit wordt geplaatst in een zogenaamde ‘hoed’ welke in het schip wordt gelast. De PM-Prop wordt hier met rubbers stevig in opgehangen, hierdoor wordt contactgeluid geisoleerd waardoor geluid van de schroef niet doorgegeven wordt aan de huid van het schip. De stuurbak en de electromotor zitten in het schip en staan stil ten opzichte van de hoed. Het staartstuk is hydrodynamisch vormgegeven voor een optimale stroming. Alle onderdelen welke onder water geplaatst zijn worden gemaakt van hoogwaardig zeewaterbestendig materiaal.


Stuurbaar, 2x90grd, (360grd ook mogelijk)

PM-prop 130kW uitvoering

Electromotor

De electromotor is een permanent magneet electromotor, deze is zeer compact en verkrijgbaar in 55 of 75kW. De motor wordt toegepast op 750Volt DC. Op termijn zal de range worden uitgebreid.

Afmetingen:

Hier kunt u een *pdf downloaden met de hoofdafmetingen. Een *dwg kan op verzoek worden toegestuurd.

PM-prop 26kW

PM-prop 35kW

PM-prop 55-75kW

PM-prop 130kW

 

 

 

Download datablad: PM-propulsion *.pdf


 

Zoeken:


Nieuws

Hydrosta in beeld
Er is een korte bedrijfsfilm gemaakt met een impressie van Hydrosta B.V.
Lees meer »Hydrosta op SBS6
Door het Nationale Business Succes Award Instituut is Hydrosta als branchewinnaar (Scheepshydrauliek) genomineerd voor de Nationale Ondernemersprijs 2016.
Lees meer »Uitbreiding PowerPacks
Onze pagina met PowerPacks is verder uitgebreid:
Lees meer »1 2 3 4 »