/> Hydrosta B.V.

STuurwerken

Het standaardpakket stuurwerken bestaat uit stuurwerken van 300kgm tot 800kgm met een stuurhoek van 2x45graden, 2x60graden of 2x90graden. Tot 2x60graden wordt gebruik gemaakt van 2 cilinders met één of twe jukken, afhankelijk van het aantal roeren. 2x90 graden wordt alleen bereikt door middel van een kettingstuurwerk met één gelijkloopcilinder.


Ontwerp

Een Hydrosta stuurwerk kenmerkt zich door robuustheid en flexibiliteit. Hydrosta kan aan de hand van specifieke gegevens van uw schip het roermoment bepalen. Nodig voor de berekening zijn de volgende gegevens:

  • type boot (motorjacht of zeiljacht),
  • aantal roeren en aantal schroeven, 
  • rompsnelheid,
  • halve roeruitslag (45, 60 of 90 graden of afwijkend), 
  • afmetingen roer (hoogte, lengte en lengte balansdeel).Cilinderstuurwerk met enkel juk voor 1 roerkoning


Kettingstuurwerk, uitvoering voor 2 roerkoningen, grotere draaihoek mogelijk dan een cilinderstuurwerk.
Download hier: datablad stuurwerken *.pdf bestand
Download hier: datablad orbitrols *.pdf bestand

Custom build stuurwerken


Voor een zeiljacht kan het gewenst zijn een combinatie te maken tussen kabelsturen en hydraulisch sturen. Bij kabelsturen wil je echter geen wrijving voelen van de cilinders. Hydrosta heeft daarvoor een stuurwerk ontworpen welke gelagerd is op de roerkoning en het stuurkwadrant meeneemt als de lockcilinder wordt ingeschakeld. Doormiddel van sensoren kan het juk vanuit elke positie de besturing overnemen en kan verder gevaren worden op de Autopiloot.Zoeken:


ONZE SUGGESTIES BIJ STUURWERKEN:


Maritiem systeem


Navio Autopiloot


Cilinders


Orbitrols