/> Hydrosta B.V.

Electronische stuurprinten

Een proportioneel ventiel moet pulserend aangestuurd worden. Dit signaal wordt pulse wide modulation PWM genoemd. Hiervoor is een print nodig die een stuursignaal van 0-10Volt (van b.v. een joystick of autopiloot) omzet naar een PWM-signaal. Hydrosta heeft in haar programma een aantal unieke componenten om proportionele ventielen aan te sturen.

MD-can besturingscomputerHet is moeilijk om in de bestaande PLC techniek een PLC te vinden die magneten van kleppen rechstreeks kan aansturen. Daarom heeft Hydrosta een eigen besturingscomputer ontwikkeld. De zogenaamde MD-can modulen worden, naar gelang de benodigde I/O’s, modulair opgebouwd. MD-can werkt met het zogenaamde Can-bus protocol. Can-bus is een dataoverdracht systeem, welke in de auto-industrie is goedgekeurd. Het spreekt dus voor zich dat het een betrouwbaar protocol is.Op de foto zien we van rechts naar links:
MD-can Base: Dit is de moederprint van de PLC. Hier bevindt zich onder andere de Can-bus driver en twee RS-232 poorten.
MD-can Asup: Een gestabiliseerde 10 voedingsspanning voor joysticks en dergelijke voor het kalibreren van joysticks is een vaste voedingsspanning nodig, wanneer die niet mag verlopen.
MD-can Ain/Di: Deze module heeft 6 analoge ingangen, die zowel 0-10 Volt als 4-20mA signalen kan lezen. Verder heeft deze module nog 4 digitale ingangen, die ingangsspanningen van 12-24 Volt kunnen lezen.
MD-can Aout/Di: Analoge output module voor het genereren van 4-20mA en 0-10 Volt signalen. Ook deze module bevat, net zoals de MD-can Ain/Di 4 digitale ingangen.
MD-can Dout: Dit is een digitale output module, waarmee we rechtstreeks een magneet proportioneel kunnen aansturen. Ook is het mogelijk om lichten te dimmen of relais aan te sturen.
MD-can FullBridge: Voor het aansturen van servo motoren gebruiken we een FullBridge. Deze kan de potentialen op de servomotor omdraaien, zodat de motor beide kanten op kan draaien. Een toepassingsvoorbeeld is een actuator op een brandstofmotor.
MD-can Di: Een module die 8 digitale ingangen heeft voor het inlezen van 12-24 Volt signalen.

Navio 613Voor eenvoudige regelingen is de Navio613 een uitstekend alternatief ten opzichte van de MD-can serie. Met behulp van een Windows programma en een laptop met RS232-poort kunt u de regeling eenvoudig configureren. Ook is het mogelijk om met behulp van de knoppen en het display de configuratie in stappen te doorlopen.
De Navio613 heeft 4 digitale en 3 analoge ingangen en er kunnen 3 ventielen worden aangestuurd. Bijzonder aan de Navio613 is, dat de regelkarakteristiek kan worden aangepast. Niet lineaire kleppen kunnen op die manier lineair worden geprogrammeerd. Ook een boeg- of hekschroef regelkarakteristiek kan eenvoudig worden aangepast.

Belangrijkste instellingen:
  • Analoge ingangen kalibreren (automatisch of handmatig);
  • Toleranties van analoge ingangen;
  • Koppelen van analoge/Can-parameters aan PWM uitgangen;
  • Koppelen van digitale functies aan PWM uitgangen;
  • Opkom- en afvalvertragingen van PWM uitgangen;
  • Uitgang karakteristiek van PWM uitgangen.

Met de Navio613 zijn duizend en één mogelijkheden te verzinnen. De Navio613 is uitermate geschikt voor wegafhankelijke stuurinstallaties of boeg/hek schroef bediening, maar de Navio613 kan ook de verlichting van uw schip dimmen of de snelheid van uw lopende band regelen. Ook kunnen meerdere Navio613 ’s gekoppeld worden voor gegevensoverdracht.Zoeken:


ONZE SUGGESTIES BIJ STUURPRINTEN: