/> Hydrosta B.V.

Navio besturingsystemen


Met de Navio besturingsystemen kunt u uw schip comfortabel en zeker sturen en navigeren.

U kunt de systemen naar eigen wens samenstellen.

  • Automatische piloot
  • Giro (Rivier piloot)
  • Servo (Wegafhankelijke joystick)
  • Aansluiting op way-point
  • Stuurhandel naar keuze

Navio 150/155, tegebruiken voor Giro of Servo


Navio 202 stuurhandel, compleet uitgevoerd met:


  • Koersinstelling.
  • Roerstandgever door middel van LED’s
  • Weergave van actuele koers, ingestelde koers, of roerhoek in LCD scherm.

Radio control


NAVIO206 afstandbediening:
- motorbediening
- Navio 202 Autopilot
- boeg- en hekschroef joystick

Navio 304 afstandbediening:
- motorbediening
- stuurhandel (Navio202)
- 5,7" scherm
- boegschroefbediening

informeer naar de uitgebreide mogelijkheden!


Navio 310
Een scherm welke gebaseerd is op computertechniek. Zowel Windows als Linux gebaseerde softwarepakketten kunnen worden geinstalleerd. De Navio310 kan direct communiceren met alle andere Navio producten. Een speciaal op Linux gebaseerd softwarepakket kan bijvoorbeeld uw motorgegevens visualiseren. Met 8 knoppen kunnen allerlei functies worden bediend


Navio 315
Een scherm welke gebaseerd is op computertechniek. Zowel Windows als Linux gebaseerde softwarepakketten kunnen worden geinstalleerd. De Navio315 kan direct communiceren met alle andere Navio producten. Een speciaal op Linux gebaseerd softwarepakket kan bijvoorbeeld uw motorgegevens visualiseren. Met 12 knoppen kunnen allerlei functies worden bediend. Deze geven een blauwe lichtgloed af, zodat deze goed zijn te zien in het donker.


Navio 800
Elektronisch kompas via de Can-bus. Ook heeft dit kompas de mogelijkheid om GPS data door te geven. Dit kompas maakt het mogelijk om op autopiloot te varen. De autopiloot is over het algemeen een open water piloot. Een rivierpiloot maakt gebruik van de Navio820, oftewel een girosensor

Navio 820
Een girosensor meet de hoekverdraaiing per tijdseenheid van het schip. Door het roer tegen de hoekverdraaiing in te regelen, kunnen we de verdraaiing minimaal houden. Dit betekent dus dat het schip zonder enige ingreep kaarsrecht door een rivier kan worden gestuurd.

Navio 850
Voor het meten van diepte, snelheid en watertemperatuur passen we een NMEA2000 sensor van Airmar toe. Het voordeel van NMEA2000 is, dat deze rechtstreeks op ons bussysteem kan worden gekoppeld. De gegevens kunnen dan op eenvoudige wijze op één van onze displays worden weergegeven.


Navio871
De roerstand wordt gemeten door de Navio871. Dit is een robuust apparaat met een degelijke lagering. De behuizing is van geanodiseerd aluminium.


Navio 920
Voor het aansturen van de brandstofmotor passen wij een roterende servomotor toe. Deze actuator is te leveren voor zowel een 12 als een 24 Volt systeem. De Navio920 kan vrijwel op elke brandstof motor worden gemonteerd. De volle slag kan binnen ¼ seconde worden afgelegd. Dus ook het elektronische gasgeven geeft u een direct gevoel. Met de Navio920 kunt u tevens lichte roerinstallaties aandrijven.
Zoeken:


ONZE SUGGESTIES BIJ BESTURINGSYSTEMEN:


Stuurwerken


Hydraulisch systeem