/> Hydrosta B.V.

Parallel Hybrid Propulsion

Hybride voorstuwingsunit, parallel opgebouwd ten opzichte van de traditionele schroefas. De Permanent Magneet electromotor drijft een tandriemschijf aan die met een tandriem de schroefas aandrijft, parallel dus. De unit is voorzien van een koppeling die bij stilstand geschakeld kan worden.Voor nieuwe en bestaande situaties bieden we een serie parallel aandrijving met een gecombineerde reductie kast en elektromechanische koppeling.

Deze set kan aangedreven worden door een aanwezige generator set of een accu bank van voldoende capaciteit om zo een parallel aandrijving te verzorgen.

Naast de functie als thuiskomer kan de set ook gebruikt worden voor continu varen of varen in stilte gebieden vanwege de zeer langzame vaar eigenschappen.

Door de elektromechanische koppeling kan de aandrijving volledig vrij geschakeld worden bij normaal varen en draait de set niet onnodig mee.Direct Hybrid Propulsion

Hybride voorstuwing, in lijn met de traditionele schroef. Dit wordt gerealiseerd door een Permanent Magneet electromotor in een zogenaamde 'holle as' uitvoering.

AMK Duitsland produceert een serie holle as motoren die voorzien zijn van axiale lagers die zich uitstekend lenen voor opvangen van de axiale stuwdruk van schroeven. Door deze direct te koppelen aan de schroefas kan een parallel aandrijving langs elektrische weg gerealiseerd worden. Aandrijving vindt dan plaats middels een aanwezige generator of een accu set van voldoende capaciteit. Bijkomend voordeel is dat tijdens normaal varen de elektromotor dienst kan doen als as-generator voor levering van voldoende stroomvoorziening aan boord. Hiervoor zijn aangepaste regelaars beschikbaar om dit te realiseren.


Klik hier voor documentatie van de AMK motor.

Volledig geïntegreerd in E.I.S.S. schroefassysteem van AP-Marine Sneek, Nederland.Zoeken:


Nieuws

Hydrosta in beeld
Er is een korte bedrijfsfilm gemaakt met een impressie van Hydrosta B.V.
Lees meer »Hydrosta op SBS6
Door het Nationale Business Succes Award Instituut is Hydrosta als branchewinnaar (Scheepshydrauliek) genomineerd voor de Nationale Ondernemersprijs 2016.
Lees meer »Uitbreiding PowerPacks
Onze pagina met PowerPacks is verder uitgebreid:
Lees meer »1 2 3 4 »